Autismecenter Nord-Bo

Kursus om sjældne genetiske syndromer


Dato og tid

Onsdag d. 4. december 2019 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 25. november 2019 kl. 09:00

Sted

Autismecenter Nord-Bo
Lindholm Brygge 2-4
9400 Nørresundby
Denmark

Arrangør

Autismecenter Nord-Bo
+45 98279042
st@nordbo.dkIndhold: 
Kursusdagen indeholder viden om, hvordan genetiske syndromer opstår, og hvad man kan være opmærksom på, når man skal identificere dem (ansigtstræk, organdefekter, risikoen for at overse symptomer mv.). Der vil være en gennemgang af de mest almindelige genetiske syndromer med quiz for at understrege, hvor svært det kan være at se et genetisk syndrom med det blotte øje. Der vil være fokus på specifikke problemstillinger ved PKU og Fragilt X syndrom både udviklingsmæssigt og neuropsykologisk.

Fragilt X syndrom udgør i nogle populationer helt op mod 20-25% af de børn, der er blevet diagnosticeret med autisme spektrum forstyrrelse i psykiatrien. Endvidere vil der være en drøftelse af, hvorfor det er vigtigt at adskille at have fokus på genetiske syndromer, selv om barnet har en psykiatrisk diagnose fx anderledes problemstilling, andet behov for intervention og potentielt anderledes prognose. Dagen underbygges med cases og fokuspunkter i forhold til intervention.

Deltagere: Fagpersoner (fx. psykologer, sygeplejersker, sagsbehandlere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, talehørekonsulenter, sundhedsplejersker, pædagogisk personale mv.).

Underviser: Camilla Wulf-Andersen, aut. psykolog & specialist i klinisk børneneuropsykolog

 CV med arbejdserfaring

  • 2017- nu arbejder som VISO-konsulent på førskoleområdet med særlig fokus på genetiske syndromer, medfødte og erhvervet hjerneskade 
  • 2014-2017 arbejdet som psykolog på Kennedy Centret under Klinisk Genetisk Klinik, Rigshospitalet med fokus på genetiske syndromer, anlægsbærere og metaboliske sygdomme. 
  • 2013-2014 arbejdet som psykolog på rehabiliteringscenter for børn og unge med erhvervet hjerneskade og været i Sundhedsstyrelsen som konsulent. 
  • 2012-2013 arbejdet som psykolog i småbørnsteamet i psykiatrien. 
  • 2010-2012 arbejdet som PPR psykolog med særlig fokus på børn med mental retardering, sprogproblematikker og ordblindhed. Endvidere haft Cool Kids, Chilled og forældregruppe med De utrolige år.

Praktisk information
Kurset afholdes onsdag den 4. december, kl. 9:00-16:00.
Maks. 25 deltagere på holdet. 
Pris: 1500 kr. inkl. forplejning og materialer.
 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Autismecenter Nord-Bo
+45 98279042
st@nordbo.dk